Trycktest och täthetsservice

Trycktesta din klocka

Trycktest av vattentäta klockor bör göras vid varje batteribyte alternativt vartannat år per rekommendation eller inför varje ny badsäsong. Packningarna har en viss livslängd och slits olika beroende på hur mycket klockan används och vad den utsätts för. Dåliga packningar kan resultera i en klocka som inte längre är vattentät. Detta kan kontrolleras med ett trycktest. Om nödvändigt så kan vi även utföra en täthetsservice om behov finns. Det är viktigt att göra trycktest på klockor för att kontrollera så att uret håller tätt och inte läcker in vatten. Olika klockor har olika täthetsgrader och tål vatten olika bra. Vissa klarar bara av lite stänk, medan andra klarar av att dykas med. Ett trycktest kan förebygga en vattenskada på din klocka som i sin tur kan resultera i en ännu dyrare kostnad.

Ett vanligt missförstånd när det kommer till klockor och dess vattentäthet är de olika benämningarna på vattentätheten och hur mycket vatten de tål. Nedan har vi skapat en liten guide som vi hoppas hjälper dig hitta rätt klocka med rätt egenskaper!

 

3 ATM eller 3 meter innebär att klockan klarar av att hålla fukt ute och vattenstänk.

 

5 ATM eller 50 meter innebär att klockan klarar av stänk från regn och du behöver inte ta av dig klockan när du exempelvis ska diska eller tvätta händerna.

 

10 ATM eller 100 meter innebär att klockan klarar av att duschas eller bada med.

 

20 ATM eller 200 meter innebär att klockan är dyktät och kan dykas och snorklas med. 

 

Trycktesta din klocka hos Klockmaster Skärholmen

Hos oss får du hjälp av en auktoriserad urmakare när du är i behov av att testa tätheten av din klocka. Vi är snabba och effektiva och du kan alltid höra av dig till oss om du har några frågor om trycktest av klockor. Ett trycktest tar vanligtvit 30 minuter och om du är i behov av en täthetsservice finns så kan det ta längre tid.